Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Menadžer Cityja

Guardiola: Ovo takmičenje treba ukinuti

guardiola

Požalio se na raspored utakmica u engleskom nogometu u zimskom periodu

Pep Guardiola smatra kako bi se trebao ukinuti Liga kup, drugo kup takmičenje u Engleskoj.

Guardiolin Manchester City blizu je osvajanja ovog takmičenja treću godinu zaredom te petu od posljednjih sedam nakon što je u prvoj utakmici polufinala s 3:1 slavio protiv gradskog rivala Uniteda.

“Ukinite ovo takmičenje”, zavapio je španski trener koji se od dolaska u engleski nogomet žali na zgusnuti raspored utakmica.

“Bit će manje utakmica, manje takmičenja, manje klubova, manje kvantitete, a više kvalitete. Ljudi mogu malo živjeti bez nogometa, ovo je previše.”

Požalio se na raspored utakmica u engleskom nogometu u zimskom periodu.

“Počnete sezonu tako da ljeti igrate jednu utakmicu sedmično, a onda dođete na tempo od po dvije ili čak tri utakmice u sedam dana. I takav tempo traje predugo, toliko da ga nogometaši ne mogu izdržati. Najbolje bi bilo da se Liga kup više ne igra. To bi pomoglo fudbalerima.”

Za kraj je dao prijedlog FIFA-i i UEFA-i.

“Mislim da je jedina mogućnost da produžimo godinu na 400 dana. Onda bismo mogli imati još jedno takmičenje. Najbolje bi bilo da UEFA ili FIFA o tome razgovaraju. Nemamo dovoljno dana za ovoliko takmičenja i ovoliki pritisak.”

Liga kup igra se od 1960. godine, a osnovan je kao utješno takmičenje za klubove koji ranije ispadnu iz puno prestižnijeg FA Cupa.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.