Michael O'Neill

Sjeverna Irska gubi selektora pred dolazak na Bilino polje?

Northern Ireland v Estonia – UEFA EURO 2020 Qualifier
BELFAST, NORTHERN IRELAND - MARCH 21: Michael O'Neill, Manager of Northern Ireland during the 2020 UEFA European Championships group C qualifying match between Northern Ireland and Estonia at Windsor Park on March 21, 2019 in Belfast, United Kingdom. (Photo by Charles McQuillan/Getty Images)

Tako bi rival Zmajeva u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo mogao susret na Bilinom polju dočekati s novim selektorom na klupi

Selektor Sjeverne Irske Michael O'Neill u novembru je preuzeo ekipu engleskog Stoke Cityja.

To je navelo Fudbalski savez Sjeverne Irske na razmišljanje o pronalasku novog rješenja na selektorskoj poziciji, iako je prvobitni dogovor bio da O'Neill završi započetu avanturu sa reprezentacijom.

Prema posljednjim informacijama s Ostrva, O’Neill će ipak napustiti klupu Sjeverne Irske, jer u tamošnjem Savezu žele trenera koji će potpuno biti posvećen radu s reprezentacijom.

Tako bi rival Zmajeva u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo mogao susret na Bilinom polju dočekati s novim selektorom na klupi, a kako pišu mediji na Ostrvu, prvi kandidat je Ian Baraclough, koji vodi mladu reprezentaciju Sjeverne Irske.

Bosna i Hercegovina će Sjevernu Irsku dočekati 26. marta na Bilinom polju u Zenici.


Vrhunsku ponudu za današnje fudbalske mečeve pogledajte na meridianbet.ba. Osim top kvota, na raspolaganju su vam i brojne promocije, zahvaljujući kojima možete da dobijete bonus na uplatu. Meridianbet tako, između ostaloga, sa 10% bonusa časti igrače koji su novac deponovali Maestro i Mastercard karticama.