Atletico Madrid testira Nigeriju pred Svjetsko prvenstvo

atletico madrid 44

Fudbalski klub Atletico Madrid biće jedan od protivnika koji će testirati reprezentaciju Nigerije uoči Svjetskog prvenstva, koje će se ovog ljeta održati u Rusiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Susret “super orlova“ i Atletica odigraće se 22. maja u Uyou na stadionu Godswill Akpabio. Zanimljivo svega šest dana ranije klub iz Madrida u Lyonu će igrati finale Lige Evrope protiv Olympique Marseillea.

“Ovo je istorijsko saopštenje i veoma smo uzbuđeni što možemo podijeliti ovu vijest sa našim nigerijskim navijačima. Atletico Madrid, jedan od najvećih klubova La Lige, gostovaće u Nigeriji i dati priliku navijačima da uživaju gledajući njihove zvijezde. Afrika i Nigerija su posebno važni za nas, jer jako vole španski fudbal, na šta smo ponosni“, kazao je za španske medije Javier Tebas, predsjednik La Lige.

Osim ogleda sa Atletico Madridom u sklopu priprema za nastup na Mundijalu reprezentacija Nigerije sastaće se sa Demokratskom Republikom Kongo i Češkom.

“Super orlovi“ na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje će se održati od 14. juna do 15. jula, igraće u grupi “D“ sa selekcijama Argentine, Hrvatske i Islanda.