Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Braunschweig igra ključnu utakmicu, Fejzićev nastup pod upitnikom

fejzic

U najzanimljivijem i najnepredvidivijem prvenstvu na svijetu, njemačkoj Cvajti, potencijalno kolo prije kraja može ispasti čak sedam klubova, među njima i Sandhausen Gorana Karačića, Heidenheim Ibrahima Hajtića, Dresden Harisa Duljevića, Aue Marija Kvesića, te najugroženiji Braunschweig Jasmina Fejzića.

Klub bh. golmana na posljednjih pet utakmica osvojio je samo tri boda i doveo se na rub provalije. Trenutno se nalaze na 16. mjestu koje vodi u baraž za ostanak, a da s ove pozicije pobjegnu potrebno je da u posljednjem kolu pobijede Kiel koji je već osigurao doigravanje za plasman u Bundesligu, te da se poklope rezultati ostalih klubova u borbi za opstanak.

Fejzić koji je kumovao porazu u prošlom kolu jučer se na treningu povrijedio i prije vremena je otišao pod tuš. Njegov nastup i dalje je pod znakom pitanja, a u slučaju da ne bude spreman na gol će rezervni golman Marcel Engelhardt. Zanimljivo je da je Braunschweig prošle sezone igrao doigravanje za plasman u Bundesligu, u kojem su zaustavljeni od Wolfsburga.