Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Napustio Arsenal

Aubameyang: Odlazak bez pravog pozdrava boli, ali to je nogomet

aub

Nedugo nakon poruke iz slavnog engleskog kluba, stigla je i ona s adrese napadača koji se u oproštajnom pismu obratio navijačima Topnika

Pierre-Emerick Aubameyang napustio je Arsenal nakon četiri godine provedene u Premier Ligi u koju je početkom 2018. stigao iz Borussije Dortmund. 32-godišnji napadač svoju će sreću okušati u Barceloni s kojom je u posljednjim minutama zimskog prijelaznog roka dogovorio i one posljednje uslove.

Aubameyang iz Arsenala odlazi nakon loših odnosa s Mikelom Artetom koji mu je nedavno zbog kršenja disciplinskih pravila oduzeo kapitensku traku i usput ga prebacio u drugi plan.

“Aubi želimo sve najbolje u sljedećem poglavlju u karijeri i zahvaljujemo mu na doprinosu klubu,” poručili su iz Arsenala nakon što su s njim i službeno raskinuli ugovor.

Nedugo nakon poruke iz slavnog engleskog kluba, stigla je i ona s adrese napadača koji se u oproštajnom pismu obratio navijačima Topnika.

“Hvala vam što ste u prethodne četiri godine London učinili pravim domom za mene i moju porodicu. Prošli smo zajedno kroz uspone i padove, a ta vaša podrška za mene je bila od velikog značaja. Doći u priliku osvajati trofeje i imati tu čast da budem kapiten kluba, nešto je što ću zauvijek čuvati u svom srcu. Uvijek sam bio 100 posto fokusiran i predan u svom radu za ovaj klub i zato odlazak bez pravog pozdrava boli – ali, to je nogomet. Tužan sam i što nisam dobio priliku da pomognem saigračima u posljednjih nekoliko sedmica, no unatoč svemu nemam ništa osim poštovanja za ovaj klub i iskreno želim svojim momcima i navijačima sve najbolje i puno uspješnih godina u budućnosti! Voli vas Auba”, napisao je Aubameyang na Instagramu.

Aubameyang bi karijeru trebao nastaviti u Barcelonu i to bez odštete, a mediji navode kako bi trebao potpisati ugovor na godinu i po dana. Podsjetimo, u utorak je prošao ljekarski pregled i sve što je ostalo je službena objava iz Blaugrane.