Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bacca, Džeko, Immobile: Roma bira bombardera

dzeko-pjanic-roma

Ugledni italijanski list Corriere dello Sport piše da je prioritet Rome u narednom prelaznom roku dovođenje napadača. Prema njihovim navodima u uži krug su ušla tri igrača Carlos Bacca napadač Seville, bh. kapiten Edin Džeko i Ciro Immobile golgeter Borussije Dortmund.

Rimljani su za prelazni rok osigurali 60 miliona eura. Prvi zadatak je dovođenje napadača budući da su prošle sezone uporavo na toj poziciji imali najviše problema.

Roma je u protekloj sezoni postigla samo 54 gola u 38 prvenstvenih utakmica, dok su njihovi rivali sa vrha tabele, Juventus, Lazio i Napoli postigli dvadesetak golova više.

Kakva je situacija sa napadačima najbolje govori činjenica da je najbolji strijelac Rome 38-godišnji veteran Francesco Totti sa osam golova, koliko je postigao i Adem Ljajić. Po pet golova postigli su veznjaci Pjanić, Nainggolan i Florenzi.

Kao veliku prednost u dovođenju bh. napadača navode njegovo prijateljstvo da Miralemom Pjanićem, a pozitivno je i to što u slučaju dolaska Džake, Pjanić ne bi napuštao Rim.

Problem je velika odšteta koju traži Manchester City, navodno 20 miliona eura, te izuzetno visoka plata koju bh. napadač ima u Cityju. Vučica će mu ponuditi duplo manju platu nego što je trenutno ima.

Alternativa je Ciro Immobile, kojeg privlači povratak u Italiju. Njegova odšteta je oko 15 miliona eura, a spreman je igrati i za mnogo nižu platu od Džeke.

Kao eventualno pojačanje spominje se Sevillin Kolumbijac Carlos Bacca. Za Sevillu je u prošloj sezoni zabio 28 golova. Problem je što ga traži mnogo ostalih klubova, što mu podiže cijenu.