Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

Vlada FBiH zasjeda bez ministara iz DF-a

09/06/2015

Na sjednici Vlade Federacije BiH, koja je danas počela u Sarajevu i na kojoj treba da bude razmatrana reformska agenda, ne prisustvuju ministri iz Demokratske fronte (DF).

Federalna ministrica finansija i zamjenica premijera Jelka Milićević rekla je Feni da je na dnevnom redu sjednice i plan rada Vlade Federacije.

-Imamo puno razloga da vjerujemo da ćemo taj plan i usvojiti – istakla je Milićević.

Podsjećanja radi, predsjednik SDA i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović sinoć je pozvao ministre DF-a da prisustvuju sjednici jer reformska agenda treba biti usvojena do četvrtka kada u BiH dolazi komesar za proširenje EU Johannes Hahn.

Demokratska fronta, kao jedna od stranaka dosadašnjih učesnica u vladajućoj koaliciji s Hrvatskom demokratskom zajednicom BiH i Strankom demokratske akcije, najavila je razlaz s koalicionim partnerima jer s njima nije imala isto mišljenje prilikom prošlosedmičnog usvajanja u Federalnoj vladi uredbe o imenovanju upravljačkih struktura u javnim kompanijama.

Vladini ministri iz Demokratske fronte usprotivili su se tada toj uredbi, jer, kako su naveli, neosnovano razvlašćuje resorna federalna ministarstva iz procesa ovih imenovanja a ovlašćuje Vladu, što, po njima, znači da stavlja imenovanja pod politički uticaj stranaka, drugih dviju članica vladajuće koalicije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.