Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baka Slišković “opalio” po Savezu

baka sliskovic3333

Zrinjski je sinoć ispao od Ludogoreca u trećem pretkolu Evropa lige. Bosanskohercegovački prvak izgubio je 0:1 u Bugarskoj, a u uzvratu je u Širokom Brijegu odigrao 1:1.

Blaž Slišković, koji je nedavno ponovo sjeo na klupu Zrinjskog, ponovno je imao svoj šou na presici.

Naime, Zrinjski u sljedećem kolu gostuje u Sarajevu, Baku je naljutilo pitanje o toj utakmici.

“Nemoj me, molim te. Nisam ni prespavao, a ti meni o Sarajevu. Šta ću ti sad reći? Čak sam razmišljao šta ako prođemo ovo, a Savez zakazao utakmicu za 29. avgust. Vidiš ti to, Savez zakazao utakmicu, a još se nije znalo hoćemo li proći. Time su pokazali da im je svejedno za sve. Oni zakažu utakmicu kad je Evropa liga, pa to nema nigdje”, rekao je Slišković.

Zrinjski će 29. avgusta dočekati Zvijezdu, a da je kojim slučajem prošao dalje u Evropa ligi, ta utakmica bi bila odgođena.

Slišković je zadovoljan zalaganjem svojih igrača protiv bugarskog prvaka, a pohvalio je i 17-godišnjeg Kristijana Stanića.

“Neka ima i 17 godina, ako gine, igrat će i umjesto najboljeg strijelca lige, pa ja bih znao uštopati loptu bolje od pola njih. Ko se neće boriti, ne treba igrati za ovaj klub, da izgubimo svaku, a igramo ovako, ne bih rekao ni riječi!”