Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baka Slišković: Zaslužili smo titulu, najviše smo bili na tronu

baka_sampion

“Ovo je rezultat samih igrača i onoga što su pokazali, u ovom djelu za doigravanje, mislim da smo tu ipak od ove tri ekipe, Željezničar, Sarajevo i mi, ipak nekako bili najkonstantniji”, rekao je Blaž Slisković, trener Zrinjskog nakon što je taj fudbalski klub večeras odbranio titulu prvaka BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

“Naravno da smo i mi imali uspona i padova. Na žalost po Željezničara i Sarajevo pogotovo koje je u ovome djelu igralo po mom mišljenju, možda čak i najkvalitetnije, oni su imali svoje prilike koje su propustili. Mi smo to iskoristili i na jednu meč loptu kvalitetno odgovorili i mislim da smo ipak zasluženo osvojili titulu“, kazao je Blaž Slišković u slavljeničkoj atmosferi.

U dvadest godine karijere kako naglašava doživio je pobjedu u svom rodnom gradu.

“Ovo mi puno znači. Za osvajanje ove titule zasluge ima i bivši trerner Ivica Barbarić koji je kvalitetno radio s momcima. Došlo je do jedne krize i došlo je do smjene. Dakle trebalo je se samo poraditi na nekoj vjeri. Čini se da sam uspio u tome. Zrinjski je ipak cijeli dio prvenstva, kad se uzme i onaj prvi dio i ovo najviše vremena proveo na tronu“, zaključio je Slišković.

Veznjak Tomislav Tomić, koji je bio motor Zrinjskog zadnje dvije sezone, zahvalio je treneru Sliškoviću “koji ih je vratio iz mrtvih”.

– Bila mi je čast igrati danas pred ovom fantastičnom publikom. Mešanović i Bilbija uradili su ono što se od njih očekuje i odveli nas do zaslužene titule. Blaž Slišković nas je digao iz mrtvih i hvala mu na tome. Čestitam mu na prvoj trenerskoj titlu koju je dugo čekao – kazao je Tomić.