Baklje, topovski udari, prekidi, šanse: Na Bilinom polju “samo” golova nije bilo (VIDEO)

bilino polje baklje

Derbi susret 8. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine između Čelika i Sarajeva, nažalost, obilježili su navijači, a ne igrači. Susret je okončan bez golova (0:0).

Prvo poluvrijeme nije ponudilo gotovo ništa, osim bacanja baklji i topovskih udara na travnjak od strane navijača Sarajeva.

Glavni sudija Zoran Grbić iz Prijedora u 17. minutu odlučio je povući igrače oba tima u svlačionice, a prekid je trajao 23 minute.

U drugom poluvremenu Sarajevo je bilo bolje, a na prave prilike čekalo se tek na posljednjih dvadesetak minuta. U razmaku od 70. do 90. minute bordo tim je nadigrao Zeničane i pravo je čudo što nisu uspjeli postići barem jedan pogodak.

Tatar je čak u tri navrata mogao postići pogodak, Rahmanović, Dupovac, Stanojević i Ahmetović po jednom su se našli u izglednoj prilici, ali je Čelik imao dosta sreće i na kraju sačuvao bod.

Sarajevo se bodovno poravnalo sa Zrinjskim, i zbog bolje gol razlike preuzelo lidersku poziciju. U nedjelju na Pecari posljednju utakmicu u ovom kolu igraju Široki Brijeg – Željezničar (od 20.00 sati).

https://www.youtube.com/watch?v=l99M_q0_REQ