nogometaš reala

Bale donira više od milion eura zdravstvenim ustanovama u Velsu i Španiji

bale

Gareth Bale danas je donirao pola miliona funti (oko 570.000 eura) NHS-u Velsa, a prema navodima engleskih i španskih medija u četvrtak će objaviti donaciju od 440.000 funti (500.000 eura)

Gareth Bale, fudbaler Real Madrida, danas je donirao pola miliona funti (oko 570.000 eura) Nacionalnoj zdravstvenoj službi (NHS) u Velsu, a prema navodima engleskih i španskih medija u četvrtak će objaviti donaciju od 440.000 funti (500.000 eura) za zdravstvene radnike u Španiji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bale i supruga Emma su ogromnu svotu novca uručili zvaničnicima NHS-a u Cardiffu i Zdravstvenom odboru Velsa, koji su fokusirani na pružanje dodatnih usluga pacijentima i osoblju koje se ne pružaju od uobičajenih sredstava NHS-a.

“Samo sam htio zahvaliti svima u NHS-u za njihov naporan rad i žrtvu tokom krize izazvane COVID-19. Bolnica Univerziteta u Velsu zauzima posebno mjesto u mom srcu. Tamo sam rođen i pružila je veliku podršku mojoj porodici, prijateljima i široj zajednici. Ja i moja porodica želimo iskazati našu podršku. Nastavite dobro raditi, obavljate odličan posao. Hvala vam puno”, poručio je Bale, prenose ostrvski mediji.

No, izgleda da se 30-godišnji fudbaler neće zaustaviti na tome nego će dati još jednu donaciju, ali zdravstvenim službama u Madridu, epicentru epidemije novog koronavirusa u Španiji.