Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Član Predsjedništva BiH

Dodik: Ovo je borba svih nas koja neće brzo prestati

dodik bl (1)

“RS trenutno u skladištu ima po šest miliona maski i rukavica. Treba da dođe još po pet miliona maski i rukavica. Uplaćeno je i treba da stigne i još 250 respiratora”, istakao je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nijedna bolnica u RS-u ne oskudijeva u respiratorima, te da je nabavljeno sve što je neophodno za borbu protiv virusa korona.

Dodik je zahvalio Srbiji, njenom predsjedniku Aleksandru Vučiću i premijeru Ani Brnabić na trećem kontingentu pomoći koja je dopremljena u RS.

“Prije nekoliko dana sam bio u Srbiji i dogovorili smo ovu količinu medicinske opreme. Tu su respiratori, testovi, po 300.000 maski i rukavica, viziri i zaštitna odijela”, rekao je Dodik sinoć novinarima u Banjoj Luci nakon što je sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem dočekao treći kontingent pomoći koji je Srbija uputila entitetu u BiH.

Prema njegovim riječima, dopremljena pomoć upotpunjuje ono što RS već ima.

“RS trenutno u skladištu ima po šest miliona maski i rukavica. Treba da dođe još po pet miliona maski i rukavica. Uplaćeno je i treba da stigne i još 250 respiratora”, istakao je Dodik.

On je dodao da sada razvijaju projekte sa sanaciju ekonomske štete izazvane epidemijom virusa korona, te podsjetio da je u toku formiranje fondova koji će se baviti distribucijom sredstava.

“Činimo sve da što je moguće više saniramo posljedice. Zato nam treba saradnja sa građanima kojima sam zahvalan što su ovo razumjeli. Ovo je borba svih nas koja neće brzo prestati. Mi već razmišljamo o tome da u skladištu imamo dovoljno opreme za jesen i zimu jer mnogi stručnjaci govore da će se virus vratiti. Vjerujem da obavljamo ozbiljan i dobar posao za RS”, naglasio je Dodik.