Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baljić podnio ostavku na mjesto trenera turskog Karabukspora

elvir baljic

Bosanskohercegovački trener Elvir Baljić podnio je ostavku na mjesto trenera turskog Kardemir Karabukspora, javlja Anadolu Agency (AA).

Baljić, koji je tursku ekipu vodio u ukupno devet utakmica, danas je podnio ostavku u Kardemir Karabuksporu koji nastupa u drugoj turskoj PTT 1. ligi.

Predsjednik kluba Hikmet Ferudun Tankut je novinarima kazao da su nakon jučerašnje utakmice s Adanasporom, u kojoj je Kardemir Karabukspor poražen s 3:0, održali sastanak s Baljićem i fudbalerima.

“Baljić nam je tada kazao kako namjerava dati ostavku. Održali smo sastanak Upravnog odbora i odlučili da prihvatimo njemu odluku o ostavci. Zahvaljujemo mu se na trudu koji je uložio dok je vodio ekipu u devet utakmica. Želimo mu puno uspjeha u nastavku karijere”, rekao je Tankut.

Bh. trener je inače u oktobru ove godine preuzeo turskog drugoligaša Kardemir Karabukspora s kojim je potpisao ugovor na dvije godine. S turskom ekipom je iz devet utakmica osvojio 12 bodova, upisavši tri pobjede, koliko je imao i poraza i neriješenih rezultata.

Baljić je pet godina bio asistent selektora Safeta Sušića u stručnom štabu reprezentaciji Bosne i Hercegovine i jedan je od zaslužnih za plasman zmajeva na SP.