Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjalučki polumaraton: U subotu trka za najmlađe, u nedjelju polumaraton

polumaraton

Sve je spremno za 3. Banjalučki polumaraton, izjavili su danas organizatori ove manifestacije za koju su istakli da je najmasovniji sportski događaj u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

“Preko 6.000 učesnika je u ovoj manifestaciji, očekujemo čak oko 7.000 ljudi u sportskom dijelu manifestacije zbog čega možemo reći da je ovo najveći i najmasovniji sportski događaj u zemlji”, rekao je Goran Ćorić, direktor marketinga 3. Banjalučkog polumaratona.

Direktor trke Vladimir Selec rekao je da je brojem od preko 6.000 takmičara u svim trkama oboren polumaratonski rekord.

Članovi organizacionog odbora istakli su da će od danas od 16 časova u parku Petar Kočić početi podjela brojeva za učesnike polumaratona, a da će sutra u 10 časova biti otvoren sajam “Expo” i početi zabava za najmlađe na Trgu Krajine.

U 11 časova počinje Bambini maraton u kojem će učestvovati oko 800 najmlađih takmičara. U popodnevnim satima planirana je podijela brojeva elitnim takmičarima među kojima su Kenijci, kao i Olivera Jevtić i Lusija Kimani i mnogi drugi.

Start 3. Banjalučkog polumaratona predviđen je u nedjelju 14. maja u devet časova za elitne, a 15 minuta kasnije za sve ostale takmičare.

“Pozivam sve Banjalučane da se uključe u ovu trku, tri kilometra za 50 minuta svako može da prošeta i da pretrči”, rekao je Selec i dodao da je moguće učešče u ovoj trci i na biciklima i rolerima.

Očekuje se da prvi polumaratonci stignu na cilj oko 10 časova.

“Pozivam građane da dođu da pogledaju, ovo je zaista jedan spektakl, jedan divan događaj. Nema razloga da ostanete kod kuće”, rekao je Selec.

Treći Banjalučki polumaraton otvoriće u nedjelju Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, koji je na današnjoj konferenciji za novinare istakao da je ponosan što je u Banjaluci vidljiv povećan broj trkača u odnosu na šetače.

“Uvjeren sam da će Banjaluka u naredna dva dana biti prelijepa, jer će je pohoditi brojni turisti i polumaraton i jeste događaj koji dokazuje da Banjaluka jeste i treba da bude na mapi sporta, rame uz rame sa drugim evropskim metropolama”, rekao je Radojičić i dodao da se očekuju gosti iz preko 50 zemalja svijeta.

On je pozvao sve građane da se uključe u trke koje se održavaju tokom vikenda, a da zbog zatvaranja ulica automobilima zaobiđu centar grada koliko god je to moguće. Apelovao je na građane i da budu strpljivi i da prate obavještenja o zatvaranju ulica kako bi izbjegli bespotrebne gužve.