Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slišković bez dlake na jeziku: Titulu Željezničara slavi i televizijska ekipa

baka
Foto: Fena

U 8. Kolu Lige za prvaka na stadionu Pod Bijelim brijegom u velikom derbiju snage će odmjeriti konkurenti za naslov prvaka BiH HŠK Zrinjski i FK Sarajevo. Svjestan težine utakmice je i trener mostarskog kluba Blaž Slišković, koji je u najavi o Sarajevu govorio s mnogo poštovanja, uz nadu da će na kraju Zrinjski biti taj koji će ostvariti pobjedu.

– Trenutak nije najidealniji za dočekati ekipu Sarajeva koja igra valitetno u gostima. Uz to i pretendiraju za titulu, ali mi se pripremamo maksimalno ozbiljno. Na treningu sam vidio da su momci zaboravili poraz na Grbavici i fokusirani su samo na Sarajevo. Nadam se da ćemo na kraju u dobrom ambijentu ostvariti pobjedu, izjavio je Slišković.

Osvrnuo se i na pisanje medija koji su optužili Sliškovića za nekorektnost nakon što se nije pojavio na press konferenciji nakon poraza od Željezničara.

Slišković je kazao kako je on došao u prostoriju u kojoj je trener Slavko Petrović davao izjavu, ali je atmosfera bila takva da je odlučio otići.

– Televizija je slavila skupa sa Željezničarem i sad bih ja tu trebao čekati pet, šest, deset minuta da se neko smiluje? Ja sam prošao, niko me nije ni zovnuo da dam izjavu, a poslije kažu da nisam htio doći. Atmosfera ja bila takva da je i televizija i cijela sarajevska javnost slavila titulu – zaključio je trener Zrinjskog.

Zrinjski trenutno zauzima treće mjesto sa 55 osvojenih bodova, četiri više ima Željezničar, dok je Sarajevo na drugom mjestu sa jednim više u odnosu na mostarski klub. Utakmica u Mostaru se igra sutra od 19.00 sati.