trener širokog

Barbarić: Svaka sljedeća utakmica je prilika za nove izazove

siroki

Trener Ivica Barbarić najavio je da će zbog nedostatka pojedinih igrača priliku pružiti mladim igračima

U 30. kolu m:tel Premijer lige BiH na Gradskom stadionu u Banja Luci snage će odmjeriti FK Borac i NK Široki Brijeg, a momčad s Pecare traži prekid negativnog niza od tri uzastopna poraza.

Trener Ivica Barbarić najavio je da će zbog nedostatka pojedinih igrača priliku pružiti mladim igračima.

Naglasio je da u svakoj novoj utakmici jedna ekipa ima priliku napredovati i poboljšati kvalitet igre.

– Svaka sljedeća utakmica je prilika za nove izazove, prilika za promjene i poboljšanja onoga što nije bilo dobro i onoga što je bilo dobro da se digne na veću razinu. Ova utakmica je motivirajuća zbog toga što igramo protiv Borca koji je jako dobra momčad, prolaze kroz jako dobro razdoblje i jako malo su utakmica izgubili što pokazuje da su kompaktni i disciplinirani, ali isto treba naglasiti da ne postižu puno pogodaka. Mi moramo biti koncentrirani i čitava ekipa mora raditi za ono što želimo postići, a to je pozitivan rezultat. Moramo popraviti i ubrzati reakcije na tu drugu loptu i onda ćemo vidjeti što ćemo iz toga dobiti. Uvijek se treba postavljati u skladu sa svojom ekipom i protivnikom – naglasio je Barbarić i dodao da za ovu utakmicu neće biti spreman Musa koji je obnovio ozljedu.

Veznjak i trenutni kapetan momčadi Zvonimir Begić kazao je da se nakon jednog turbulentnog razdoblja kroz koje Široki Brijeg prolazi momčad treba podići i da to nije lako.

– Teško razdoblje je iza nas i mislim da je nama igračima u ovoj situaciji najteže. Ovdje je veliki broj mladih igrača koji se teško nose s pritiskom, igraju za veliki klub, nikada lošiji rezultati, sigurno da nije lako i lagao bih kada bih rekao da je dobra atmosfera. Međutim, isto tako treba naglasiti da je ostalo još pet utakmica iz kojih trebamo izvući maksimum i osvojiti što više bodova pod vodstvom novog trenera i krenuti bolje u novu sezonu – kazao je Begić.

Utakmica između FK Borac Banja Luka i NK Široki Brijeg igra se u srijedu 11. svibnja na Gradskom stadionu u Banjoj Luci s početkom u 19 sati.