Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barca će Ardu Turana za 10 dana vratiti odakle je došao?!

arda-turan-laporta

Barcelona je dogovorila s madridskim Atleticom transfer veznjaka Arde Turana težak 41 milion eura, no ako je suditi prema izvještajima inostranih medija, dovođenje Turčina prijeti da preraste u pravi cirkus.

Prema dogovoru koji su sklopili Barca i Atletico, Katalonci imaju opciju da prije 20. jula pošalju Turana nazad u Atletico, ukoliko novi predsjednik (koji će biti izabran 18. jula) ne bude želio potvrditi transfer. A, upravo to bi se moglo i dogoditi.

[pull_quote_right]Laportin protukandidat i aktuelni predsjednik Barce Josep Maria Bartomeu je, pravdajuću Turanov dolazak, ustvrdio da je trener Luis Enrique izričito tražio od čelnika kluba da mu dovedu Turčina[/pull_quote_right]

Jer, favorit za novog predsjednika Barce Joan Laporta, odmah nakon objavljivanja transfera Turana, poručio je da je taj posao “bruka za klub i da se radi samo o skretanju pažnje s propalog i loše izvedenog pokušaja dovođenja Paula Pogbe iz Juventusa”.

Upravo je Laporta u svojoj predsjedničkoj kampanji obećao da će njegov prvi potez kao predsjednika klub, ukoliko bude izabran, biti dovođenje Pogbe.

Ukoliko Laporta bude izabran i odbije staviti potpis na Turanov transfer, to će Barcu koštati 3,4 miliona eura, ili 10 odsto iznosa koji bi u prvoj od dvije tranše trebao biti isplaćen Atleticu prema postignutom dogovoru.

VEZANA VIJEST “Operativci Barce dogovarali transfer Pogbe s pogrešnim ljudima”

Da stvar bude još zamršenija, Arda Turan sve i da ostane na Kamp Nou nakon sve izvjesnijeg povratka Laporte na predsjedničku funkciju, neće imati pravo nastupa sve do januara iduće godine, dok ne istekne zabrana koju Barca ima na dovođenje igrača, a koja je izrečena od strane UEFA-e.