Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Laporta: Arda Turan je paravan da se sakrije gubitak Pogbe

laporta

Bivši predsjednik Barcelone i favorit broj jedan za budućeg predsjednika katalonskog diva Joan Laporta, oglasio se večears na radiju “Cadena Ser” i prokomentirao transfer Arde Turana na Kamp Nou.

Laporta je žestoko iskritikovao Arieda Braidu i Alberta Solera, ljude zadužene za transfere na Kamp Nou.

“Napravili su sve krivo. Oni su morali razgovarati s Minom Raiolom, a ne s Juventusom”, poručio je Braida i ustvrdio da je dovođenje Turčina samo zamazivanje očiju navijačima zbog propalog pokušaja da se dovede prvi pik Katalonaca ovog ljeta – Paul Pogba.

pogba

“To je bio neuspjeh, smiju nam se… Klubu su nanijeli štetu. Ključ Pogbinog transfera je u rukama njegovog agenta Raiole. Poštujem Juventus, ali ako postoji stvarni interes za igrača, onda se to moralo raditi na drugačiji način”, kazao Laporta i dodao kako se ne može zanemariti ni mišljenje Lionela Messija, prve zvijezde Barce, kada je dovođenje novih igrača u pitanju.

“S njim imam izvrsne odnose. Prilikom kupovine igrača mora se uzeti u obzir i njegovo mišljenje”.

Predsjednički izbori u Barci biće odražni 18. jula, a Laporta je nedavno kazao kako će, ukoliko bude izabran za predsjendika, dovesti Pogbu na Kamp Nou. No, po svemu sudeći sada to neće biti moguće (Turan je doveden kao alternativa) bez obzira na Laportine sjajne odnose s Minom Raiolom, menadžerom Francuza. Laporta je s Raiolom već jednom trgovao, kada je svojevremeno doveo Zlatana Ibrahimovića u Barcelonu.