poklon za Griezmanna

Barca dobila Getafe, ali jedan gospodski potez Messija obilježio je utakmicu

Odmah nakon što je poentirao, Griezmann je dotrčao do Messija i zahvalio mu se

Lionel Messi briljirao je u pobjedi Barcelone nad Getafeom (5:2) u 32. kolu La Lige. To je važno slavlje u napetoj borbi za naslov s Atleticom, Realom i Sevillom.

Do sudačke nadoknade i pri rezultatu 4:2 Messi je postigao dva i namjestio jedan gol svoje momčadi. U dodanom vremenu izveo je još jedan sjajan potez. Proigravanjem je otvorio obranu suparnika te u veliku priliku gurnuo Antoinea Griezmanna. Njega je u kaznenom prostoru srušio Sofian Chakla i to je bio penal za Barcelonu.

Očekivalo se da ga izvede Messi i to zbog barem tri važna razloga. Kapiten Barcelone je prvi izvođač penala. Pred kraj prvenstva se strijelac 25 golova bori s Karimom Benzemom (21) i Gerardom Morenom (20) za naslov najboljeg golgetera Primere. Konačno, nepisano je pravilo da igrač koji je zabio dva gola, a njegova momčad ima penal, puca jedanaesterac kako bi zabio hat-trick.

Međutim, Messi je usprkos svemu navedenom prepustio penal onom koji ga je izborio i koji do tada nije zabio, a Griezmann je kapitenov poklon pretvorio u gol za konačnih 5:2.

Odmah nakon što je poentirao, Griezmann je dotrčao do Messija i zahvalio mu se.