Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

katalonski "sport"

Barca ide u totalnu rekonstrukciju, evo liste želja za svaku poziciju

xavi-aa

Što se bekova tiče, Cesar Azpilicueta trebao bi se pojaviti kao novi desni bek, dok je Xavijeva želja za poziciju lijevog beka Jose Luis Gaya

Barcelona će u ljetnom prelaznom roku pokušati dovesti šestoricu ili sedmoricu igrača, navodi katalonski “Sport” i piše da Xavi želi imati po dva jaka rješenja na svakoj poziciji. Ispune li mu se želje, Barcelona će dobiti nova rješenja na pozicijama golmana, stopera i veznjaka, a očekuju se i dolasci dvojice bekova i dvojice napadača. Sport otkriva i ko je na popisu želja.

Netov odlazak smatra se gotovom stvari i Ter Stegen će morati dobiti novog rivala za mjesto među stativama. Inaki Pena, koji je na posudbi u Galatasarayu, prema španskim izvorima dobro kotira za to mjesto. Pique, Eric Garcia i Araujo trebali bi ostati u klubu, Lenglet, Umtiti i Mingueza otići iz njega, a to znači da je potrebno pronaći nova stoperska rješenja. Andreas Christensen je jedno od njih.

Što se bekova tiče, Cesar Azpilicueta trebao bi se pojaviti kao novi desni bek, dok je Xavijeva želja za poziciju lijevog beka Jose Luis Gaya. Upitno je koliko je to ostvarivo pa se zato spominju i Javi Galan, Alex Telles, Grimaldo, Tagliafico i Alex Moreno.

Uz dolazak još jednog veznjaka očekuju se i dvojica napadača. Izbor je tu već ranije pao na Raphinhu, no tek treba vidjeti što dalje. Haland je u ovom trenutku tek san za Barcelonu, a izglednija opcija je Robert Lewandowski, koji bi trebao biti otkupljen od Bayerna za 40 miliona eura, navodi se. No, što se Lewandowskog tiče, Bayern je ranije jasno poručio; nema šanse da pustimo igrača koji zabija toliko golova!