patriotski festival

Prvi put nakon početka agresije na Ukrajinu u javnosti se pojavila i Kabajeva

kabaeva
Kabajeva / FOTO: Screenshot

Na festivalu je snimljena i emisija, koja će se emitovati 8. maja

Alina Kabajeva, za koju inostrani mediji tvrde je u emotivnoj vezi s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, pojavila se u javnosti nakon duže vremena. Vodila je patriotski baletni festival gimnastike. Bilo je to njeno prvo pojavljivanje u javnosti nakon što je Rusija napala Ukrajinu.

Nekadašnja zlatna olimpijka pozirala je s djevojčicama, odjevena u ružičastu haljinu na preklop s bijelim cvjetićima. Za to vrijeme svirale su patriotske pjesme, a oko njih nalazio se ispisani simbol Z, koji mnogi već zovu “Putinova svastika”.

Na festivalu je snimljena i emisija, koja će se emitovati 8. maja.

S obzirom na to da su zapadni mediji pisali da se Alina skriva u Švicarskoj ili u sibirskom nuklearnom bunkeru, očito je da se ovim njenim pojavljivanjem željelo poslati poruku da dijeli sudbinu svojih sunarodnjaka.

“Ova proslava nije samo za cijelu zemlju, ovo je praznik za svaku porodicu. Svaka porodica ima svoju ratnu priču. I ne smijemo je zaboraviti, već je prenositi s koljena na koljeno”, rekla je Kabajeva.

Mnogi su odmah zapazili da Kabajeva ima i prsten na desnoj ruci. Je li taj prsten na njenu ruku stavio ruski predsjednik, nema pouzdanih informacija.