Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

samo bod

Barca je i dalje loša, Pjanić igrao od prve minute

Miralem Pjanić igrao je do 66. minute, kada ga je zamijenio Coutinho

Lošoj sezoni Barcelone večeras je pridodata još jedna razočaravajuća epizoda.

Mukama Barce ove sezone kraja nema. Katalonci su odigrali tek 1:1 s Eibarom u susretu 16. kola La Lige na svom terenu. Barca je čak u tom susretu morala spašavati i taj bod, s obzirom da su gosti poveli.

Loše po ekipu Ronalda Koemana počelo je od samog starta. Već u osmoj minuti sa bijele tačke Martin Brathwaite šutirao pored gola.

Hladan tuš za domaće stigao na početu drugog dijela, tačnije u 57. minuti. Katastrofalnu grešku napravio je Ronald Araujo i praktično poklonio loptu napadaču Kikeu Garciji, koji je matira Ter Stegena.

Barca je izjednačila deset minuta kasnije. Lijepu akciju golom je krunisao Ousmane Dembele, nakon asistencije Juniora Firpa.

Djelovalo je da će Katalonci uspjeti napraviti preokret, imali su nekoliko izvrsnih prilika, ali do kraja utakmice rezultat se ipak nije mijenjao, ostalo je 1:1. Pomalo nevjerovatno zvuči da Barca u prvih 15 utakmica ove sezone čak osam puta nije uspjela pobijediti.

Miralem Pjanić igrao je do 66. minute, kada ga je zamijenio Coutinho.

Barca za vodećim dvojcem iz Madrida, Atleticom i Realom već kasni sedam bodova. Atletico čak ima dvije utakmice manje. Najveći rival Katalonaca na teren će u srijedu. Real će u goste Elcheu, ekipi koja se ove sezone bori za opstanak u La Ligi. MOZZART je na pobjedu Reala ponudio kvotu 1,35, dok je pobjeda gosta uz barem tri gola na utakmici 1,90.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, ponudu MOZZART-a za duel Elche – Real Madrid možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore