Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

parlament fbih

Predstavnički dom prihvatio prijedlog zakona o finansiranju Grada Mostara

Prije Prijedloga ovog zakona, zastupnici su odobrili Prijedlog budžeta FBiH za narednu godinu, kao i Prijedlog pratećeg zakona o izvršavanju tog budžeta

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je večeras većinom glasova na sjednici Prijedlog zakona kojim se rješava pitanje finansiranja Grada Mostara za iduću godinu.

Zastupnica Lana Prlić je amandmanom zatražila da za Mostar bude donesena odluka o privremenom finansiranju, a da budžet za 2021. izglasa novi saziv Gradskog vijeća po konstituiranju budući da su u tom gradu, nakon više godina, nedavno održani lokalni izbori.

Amandman zastupnice Prlić odobren je većinom glasova, pa je postao sastavni dio akta čiji je puni službeni naziv Prijedlog zakona o dopuni Zakona o budžetima FBiH.

Prije Prijedloga ovog zakona, zastupnici su odobrili Prijedlog budžeta FBiH za narednu godinu, kao i Prijedlog pratećeg zakona o izvršavanju tog budžeta.

Nakon ovih odluka, prekinuto je današnje dugotrajno zasjedanje Predstavničkog doma. Termin nastavka rada prema preostalim tačkama dnevnog reda bit će poznat naknadno.