Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"ideja nije mrtva"

Barca, Juve i Real podijelili novosti o Superligi na društvenim mrežama

benzema real madrid fb (1)

Sad su stigle i novosti kojima se potvrđuje da ideja o Superligi ide dalje, o čemu je govorio njen novi prvi čovjek Bernd Reichart.

Ideja o Superligi, takmičenju zatvorenog tipa za najbogatije evropske klubove, ide dalje. Nakon što je propala zbog odustajanja većine klubova i to samo dva dana nakon što je bio najavljen njen početak, danas su stigle novosti vezane za to takmičenje kojeg se nisu odrekli Barcelona, Real Madrid i Juventus.

Ta tri kluba bila su dio grupe u kojoj su se nalazili još Manchester City, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United i Tottenham, Atletico Madrid, Inter i Milan. Svi oni su pod pritiskom UEFA, sportske javnosti i svojih navijača vrlo brzo odbacili ideju o takmičenju koje je zamišljeno kao konkurencija Ligi prvaka.

Sad su stigle i novosti kojima se potvrđuje da ideja o Superligi ide dalje, o čemu je govorio njen novi prvi čovjek Bernd Reichart. Novi prvi čovjek Superlige Bernd Reichart tvrdi da bismo je mogli gledati vrlo brzo.

“Sasvim je razumno očekivati početak Superlige u sezoni 2024./25. Vjerujem u dijalog iz kojeg bi proizašao održivi model za evropski nogomet. Projekt je na novom procjenjivanju, priča se o otvorenom takmičenju, po tom pitanju napravljen je i pomak, a nema riječi o tome da bi neki klubovi imali pravo stalnog takmičenja u Superligi”, poručio je Reichart.

Barcelona, Juventus i Real Madrid su podijelili te poruke sa svojim navijačima na društvenim mrežama.