Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barca se istresla na Deportivu, Suarez zabio četiri komada

suarez

Barcelona je svoj bijes zbog svega što joj se dešavalo proteklih mjesec dana istresla na nesretnom Deportivu koji je u 34. kolu Primere na Riazoru primio osam komada (0:8).

Barci je to bila prva pobjeda u prvenstvu nakon više od mjesec dana. Posljednji trijumf Messija i društva dogodio se 12. marta protiv Getafea. Nakon te utakmice uslijedio je nevjerovatan pad forme igrača Luisa Enriquea, koji su u periodu od tri sedmice ispali iz Lige prvaka, i prokockali devet bodova prednosti ispred drugoplasiranog madridskog Atletica.

Torpediranje Deportiva započelo je u 11. minuti kada je pogodio Suarez. Potom su redom pogađali; Suarez (24.), Rakitić (47), Suarez (53.), Suarez (64.), Messi (73.), Bartra (79.) i Neymar (81.). Neymar je golom prekinuo golgeterski posto koji je trajao 579 minuta.

Urugvajac Suarez, pored četiri pogotka, upisao je i tri asistencije.

Urugvajac je s večerašnjim učinkom stigao do pomalo nevjerovatnog učinka u dresu Barcelone. Naime u 92 odigrane utakmice, Suarez je zabio i namjestio ukupno 123 puta. Zabio je 74 gola i 49 puta asistirao.

Barcelona je ovom pobjedom izjednačila vlasiti rekord koji kada je najveća gostujuća pobjeda u La Ligi u pitanju. Prije pobjede od 8:0 na Riazoru, tri puta je jedan gostujuću tim uspio slaviti s osam golova razlike – bila je svaki puta Barca!

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo