Messi ne igra

Barcelona nakon deset godina prvi put bez “specijaliste” za prvo kolo

messi-povreda

Messijevi saigrači u napadu bili su tada Zlatan Ibrahimović i Bojan Krkić

Barcelona od 21 sat kod Athletica otvara novu sezonu La Lige. Po treći uzastopni naslov prvaka Španije kreće jako oslabljena.

U Bilbau će igrati bez Lionela Messija. Kapiten, najbolji igrač i strijelac Barcelone prije deset dana povrijedio je list i Ernesto Valverde ne želi riskirati s ključnim čovjekom dok se potpuno ne oporavi.

Za Barcelonu će Messijev izostanak u prvom kolu biti velik minus, ali i situacija na koju nije navikla. Naime, on je start Primere posljednji put propustio 2009. Argentinac se upravo bio oporavio od povrede koljena i tražio je od trenera Pepa Guardiole da ne igra kako bi pet dana kasnije spreman dočekao ključnu utakmicu Argentine protiv Brazila u kvalifikacijama za SP.

Messijevi saigrači u napadu bili su tada Zlatan Ibrahimović i Bojan Krkić. Njih dvojica i Pedro Rodriguez igrali su protiv Sporting Gijona. Messijev izostanak tog dana je brzo zaboravljen jer je Barcelona pobijedila 3:0 golovima Bojana, Keite i Ibre.

No u devet otvaranja sezone u La Ligi nakon toga, Messi je postigao čak 14 golova. U tih devet utakmica poentirao je na sedam susreta, i to na čak pet mečeva po dva puta, a jednom je zabio hat-trick.

Tako da Barcelona na jedno od najtežih gostovanja odlazi ozbiljno hendikepirana.