Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barcelona protutnjala Bernabeom i pobjegla na +14 (VIDEO)

messi

Ekipa Barcelone pobijedila je Real Madrid u glavnom gradu Španije sa 3:0 u 17. kolu španske LaLige.

Izabranici Zinedina Zidanea nalaze se u veoma teškoj situaciji, pošto imaju čak 14 bodova manje, ali i utakmica zaostatka za klubom iz Katalonije.

Golove za Barcelonu postizali su Luis Suarez u 54. minutu, Lionel Messi u 64. iz penala i Vidal u nadoknadi vremena. Messijevom penalu prethodilo je namjerno igranje rukom Danija Carvahala koji je dobio crveni karton.

U prvom poluvremenu vidjeli smo bolju igru “Kraljevskog kluba”, međutim ni katalonski klub nije bio bez šansi.

Već u drugom minutu mreža Barcelone se zatresla kada je Cristiano Ronaldo poslao loptu iz leđa golmana Ter Stegena. Ipak, Portugalac se nalazio u vidnom ofsajdu, pa je gol poništen.

Nastavio je Real da pritiska “ljutog” rivala, koji prvih desetak minuta nije uspio da dođe do gola Keylora Navasa. Sredinom poluvremena Barca se oslobodila pritiska i počela da stvara šanse.

Najozbiljniju imali su u 30. minutu kada je Lionel Messi pronašao Paulinha. Argentinac je sjajnim dodavanjem proigrao Brazilca, koji je dobro šutirao, ali je njegov pokušaj zaustavljen.

Samo dva minuta kasnije zaprijetio je i madridski klub. Ronaldo je odlično prošao sa lijeve strane, potom šutirao u dalji ugao, međutim Ter Stegen je bio na mjestu i odbranio.

Do poluvremena Real Madrid imao je veliku priliku. Marcelo je centrirao sa lijevog boka, Benzema je šutirao glavom, međutim njegov pokušaj zaustavila je stativa. Sa rezultatom 0:0 otišlo se na poluvrijeme.

Prva opasnost druge dionice pripala je Blaugrani – Jordi Alba odlično utrčava u prazan prostor na lijevoj strani te šalje tačnu loptu do El Pistolera, Luisa Suareza, koji slabašno tuče prema golu.

Ipak, odmah nekoliko trenutaka kasnije, Sergio Busquets se rješava svog čuvara, šalje loptu prema Rakitiću koji osvaja ogroman prostor i proslijeđuje loptu Robertu, a on iz prve vraća u peterac Suarezu koji pogađa za 0:1.

Uskoro nakon toga još jedan šok na Bernabeuu. 80 000 ljudi ponovno je gledalo argentinskog čarobnjaka kako trese njihovu mrežu.

Prvo je Messi uposlio Suareza fantastičnom loptom, a Luis prvotno gubi duel jedan na jedan s Navasom, da bi se lopta odbila Messiju, koji još jednom asistira Urugvajcu, koji trese stativu.

Nakon toga lopta se odbija Paulinhu čiji udarac glavom brani rukom Carvajal poput golmana te dobiva crveni karton, a sudac Sanchez pokazuje na bijelu tačku. S iste ja trenutak nakon toga precizan Leo Messi.

Barcelona je uskoro sakrila loptu Realu, a s terena izlaze Mateo Kovačić i Karim Benzema. Ušli su Gareth Bale i Nacho kako bi nekako pokušali promijeniti tok utakmice koja je naglo krenula nizbrdo za domaći sastav.

Posljednji pogodak postigao je, na iznenađenje sviju prisutnih, Aleix Vidal,

Pokušavao je nešto Real do kraja susreta, ali gosti su većinom kontrolirali utakmicu i diktirali tempo. Pokušavali su još i Andre Gomes i Nelson Semedo, ali rezultat se nije mijenjao.

Ovim rezultatom Barcelona je pobjegla na +14 Kraljevima te ostaje vodeća ekipa La Lige.