Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vujošević: Otjerali su me jer sam branio Partizan

dusko vujosevic

Duško Vujošević je putem Košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT) dobio spor protiv Partizana, na osnovu čega mu crno-bijeli moraju isplatiti dug od 113.000 eura. Predsjednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović objasnio je da je Vujošević dao rok Partizanu da mu dug isplate u narednih sedam dana ili će dati spor BAT-u, koji će blokirati klub da ne može da registruje igrače. Vujošević je u razgovoru za Večernje novosti objasnio kako je došlo do toga.

– Svima je poznato kako sam otišao iz Humske. Praktično sam otjeran, jer sam branio Partizan i interese Partizana, napomenuo je dugogodišnji trener crno-bijelih.

– Godinama sam insistirao da plate uvijek dobiju prvo igrači, a za mene ako ostane, ponašajući se, pokazalo se, iracionalno, na svoju štetu. Bio sam spreman da radim besplatno, ali ne i da me otjeraju besplatno. Pristao sam da dug bude umanjen za oko 100.000 eura, koliko su sabrali da su bile kazne izrečene u takmičenjima, telefonske račune. Nikada nisam tražio naplatu bilo kakvih kamata. Uz to sam, jer su rekli da je klub u teškoj sitauciji, pristao da nađemo kompromis i da se dug isplati na pet godišnjih rata. Ispoštovana je samo prva, ali druge dvije nisu. Niko se, čak nije udostojio ni da me pozove i pokuša da objasni zašto se ne isplaćuju plate koje sam pošteno zaradio i od kojih živim, zbog čega sam bio primoran da se obratim BAT-u. Nisu u pitanju sedam dana, nego kašnjenje od sedam godina, rekao je Vujošević i dodao da je tačno njegov advokat obavijestio Partizan o roku.