Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

romano objavio detalje

Barcelona u januaru dovodi novo brazilsko čudo

vitor roque
FOTO: Screenshot / beinsports
Vitor Roque

Vitor Roque je ove sezone odigrao 45 utakmica u svim takmičenjima za Atletico, zabio je 21 gol, a osam puta je asistirao

Barcelona će u januaru dobiti novog napadača, a detalje transfera obznanio je poznati novinar Fabrizio Romano.

Riječ je o Vitoru Roqueu (18), koji stiže iz brazilskog Atletico Paranaensea. Ovaj transfer je dogovoren već prošloga ljeta, a početkom januara će biti i konačno realiziran.

Fabrizio Romano je danas objavio detalje cijelog posla.

Barcelonu će Vitor Roque koštati 30 miliona eura na ime odštete, uz moguće dodatke od čak 26 miliona eura. Ti bonusi se mogu ostvariti ovisno o igračevom, ali i klupskom učinku.

Brazilci će zaraditi pet miliona eura ako Roque u dresu Barcelone bude među prva tri u izboru za Zlatnu loptu.

Ugovor je potpisan na osam godina, a Barcelona je izlaznu klauzulu postavljena na čak 500 miliona eura, objavio je poznati novinar koji je danas bio u centru pažnje zbog kritika na račun našeg Edina Džeke, koji mu je brzo odgovorio.

“Vitor Roque će otputovati u Španiju u sljedeća 24 sata kako bi se pridružio Barceloni, plan je potvrđen. Tigrinho planira doći u srijedu.

Dolazi s porodicom kako bi sljedećih dana počeo trenirati pod Xavijem”, napisao je Romano.

Vitor Roque je ove sezone odigrao 45 utakmica u svim takmičenjima za Atletico. Zabio je 21 gol, a osam puta je asistirao. Debitirao je za seniorsku reprezentaciju Brazila, a uskoro će postati dio Xavijeve ekipe i za očekivati je da će uskoro i debitirati.