Bartra iz Barcelone prešao u Dortmund

marc_bartra

Borussia Dortmund zvanično je potvrdila da je iz Barcelone dovela defanzivnog fudbalera Marca Bartru (25), koji je potpisao četverogodišnji ugovor, javlja Anadolu Agency (AA).

Iako iz kluba nisu željeli otkrivati finansijske detalje ugovora, osim da je potpisan do 2020. godine, njemački mediji navode da je Borussia aktivirala oslobađajuću klauzulu koju je Barta imao u ugovoru sa „Barcom“, a koja iznosi osam miliona eura.

Ovo je već drugi ozvaničeni odlazak iz Barcelone ove sedmice. Prethodno je isto učinio Brazilac Dani Alves, pa se može reći da su defanzivnoj liniji aktuelnog šampiona Španije ovog ljeta neophodna pojačanja.

Barta je za Barcelonu debitovao 2010. godine, a od tada je odigrao 103 utakmice u svim takmičenjim i postigao šest golova. Ovaj centralni odbrambeni fudbaler za Španiju je odigrao devet utakmica, ali se nije upisivao u strijelce. Uprkos činjenici da je ove sezone od početka zaigrao u samo četiri „Barcine“ utakmice španski selektor Vicente del Bosque uvrstio ga je među 23 igrača na koje će računati na Euro 2016 u Francuskoj.