Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

turska Superliga

Basaksehir i dalje tone, Višća ih spasio potpune blamaže

Gol za vodstvo gostiju od 2:1 režirala su dva bh. reprezentativca, Hajradinović je asistirao a Hodžić pogodio

Basaksehir dočekat će 50. dan bez pobjede u “ozbiljnoj” utakmici.

Ekipa našeg Edina Višće zadnji put je slavila u prvenstvu Turske još 8. novembra. Nakon toga odigrali su 11 utakmica, i dobili samo jednu, i to onu u Kupu protiv niželigaša Turgutluspora. U preostalih 10 utakmica u Superligi Turske i Ligi prvaka nisu dobili. Basaksehir je u ta dva takmičenja u crnoj seriji od sedam poraza i tri remija.

Danas su imali priliku prekinuti crnu seriju, no nisu uspjeli. Odigrali su tek 2:2 protiv Kasimpase. I to ponajviše zahvaljujući bh. reprezentativcu Edinu Višći. Višća je prvo asistirao za prvi gol Istanbula (27. minuta), a potom u 92. minutu zabio za konačnih 2:2.

Gosti su nakon poravnanja u 36. minutu, poveli u 85. minutu, i činilo se da će slaviti. Gol za vodstvo gostiju od 2:1 režirala su dva bh. reprezentativca, Hajradinović je asistirao a Hodžić pogodio. Bila je to prava bravura Hodžića.

U 71. minutu utakmice Višća je mogao zabiti nevjerovatan gol. Čini se da mu je lopta prešla preko noge, no ispalo je nevjerovatno dobro. Bilo bi još bolje da lopta nije pogodila prečku.

Koliko je Basaksehir u užasnoj formi govori i podatak da su gosti od 43. minute igrali s igračem manje. Basaksehir je ostao na 16. poziciji na tabeli, sa samo četiri boda više od zone ispadanja.

U ponedjeljak su na programu još četiri utakmice.

Najzanimljivije će biti u Istanbulu gdje će Bešiktaš igrati svoj susret 15. kola protiv Sivasspora. Turski velikan je trenutno na 5. mjestu, na četiri boda zaostatka iza lidera Galate. U slučaju pobjede preskočili bi na Alanyaspor, Gaziantep i Fenerbahce.

Protiv Sivasspora kladionice daju prednost domaćinu, ali ne i ulogu izrazitog favorita, uprkos činjenici da im u goste stiže ekipa koja je u 13 utakmica osvojila tek 17 bodova.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu kladionice MOZZART za susret Bešiktaš – Sivasspor pogledajte OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore