Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener željezničara

Bašić: Želimo se vratiti na pobjednički kolosijek i na dobru igru koja nas je krasila

Nermin Bašić
Foto: FK Željezničar
Nermin Bašić

Prvotimac Irfan Jašarević naglasio je da igrači žele zaboraviti igru iz Posušja i okrenuti se narednim utakmicama

Fudbaleri Željezničara u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u subotu dočekuju ekipu Tuzla City.

Trenera Željezničara Nermin Bašić, koji je prije tri godine vodio ekipu Tuzle, ističe da sutrašnji protivnik zaslužuje pažnju, koji ima dobru ekipu koja može da se bori za Evropu.

-Nama je izazov da vidimo koliko brzo poraz iz prošle utakmice možemo da obradimo i da se vratimo na pobjednički kolosijek i na dobru igru koja nas je krasila. Želimo da se što manje prilagođavamo ekipama i da imamo svoj stil. Svaka utakmica je zahtjevna i ima posebnu pripremu. Ovo su utakmice u kojima ćemo mi vidjeti realno gdje smo i na čemu radimo – kazao je Bašić na pres-konferenciji.

Dodaje da je atmosfera dobra i da ih poraz nije poljuljao, “a poraz nekada i dobro dođe da nešto naučimo iz njega, da li smo naučili vidjećemo sutra”.

Kada je u pitanju igrački kadar Bašić ističe da imaju problema s povredama – Štilić je duže odustan, Šehić je obnovio povredu zadnju ložu, dok bi se za Abdulmalika trebalo riješiti pitanje boravka i da će biti u kadru naredne sedmice.

– Ovdje je neka druga utakmica, protiv druge ekipe, koja želi da igra, Tuzla Cityja. Naša liga je specifična, jer ne možete furati samo jedan stil, jer su drugačiji protivnici, drugačiji tereni, nekim protivnicima se morate prilagođavati. Ovo je utakmica u kojoj želimo nametnuti svoj stil. Želimo težiti modernoj igri koja će Želju krasiti. Veliki izazov u Želji je kada jednu izgubiš da se ne poljulja samopouzdanje, da se ne poremeti ekipa. Psihološki mislim da će biti krucijalno kako ćemo biti pripremljeni za utakmicu – zaključio je trener Željezničara.

Prvotimac Irfan Jašarević naglasio je da igrači žele zaboraviti igru iz Posušja i okrenuti se narednim utakmicama.

-Naglašavam igru, nismo dobro stajali, nismo dobro igrali kao u Evropi, kao protiv Borca. Željno iščekujemo utakmicu protiv Tuzle pred našim navijačima da pokažemo tu igru. Dobro smo radili ove sedmice i nadamo se tri boda – kazao je Jašarević.

Utakmica se igra na stadionu Grbavica u subotu od 20.45 sati.