Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"dune 2"

Odgođena premijera najiščekivanijeg filma godine, trebao je biti prikazan u novembru

dune 2
Foto: Screenshot/YouTube

Nastavak filma trebao je izaći u novembru ove godine, ali do odgode je došlo jer se odužio štrajk holivudskih scenarista (WGA) i glumaca (SAG-AFTRA)

Produkcijske kuće Warner Bros. i Legendary Entertainment odlučile su odgoditi premijeru drugog dijela filma “Dune” za iduću godinu.

Priča o Paulu Atreidesu, kojeg glumi Timothée Chalamet, na filmska platna dolazi 15. ožuarta jka 2024. godine, piše časopis Variety.

Osim “Dunea” , Warner Bros. i Legendary odgodili su i film Godzilla x Kong: The New Empire. Film je trebao izaći 14. marta 2024., ali je pomaknut na 12. aprila iste godine.

Nastavak Dine trebao je izaći u novembru ove godine, ali do odgode je došlo jer se odužio štrajk holivudskih scenarista (WGA) i glumaca (SAG-AFTRA). Zbog štrajka nijednom članu glumačke postave nije dopušteno promovirati film, što može bitno utjecati na zaradu.

Osim kuća Warner Bros. i Legendary, Sony je jedina veća produkcijska kuća koja je odgodila premijere više filmova zbog štrajka. Sonyjevi Kraven the Hunter i novi nastavak Lovaca na duhove odgođeni su za iduću godinu, a posljednji nastavak Spiderversea uklonjen je s rasporeda nadolazećih filmova.