Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kakva sezona

Bayer ispisao istoriju Bundeslige, Demirović završio s 15 golova

demirovic bayern dva gola
FOTO: Screenshot
Ermedin Demirović

Bayer Leverkusenu je ovo prvi naslov u 119-godišnjoj historiji, a prvi put u historiji Bundeslige neki klub je do titule došao bez poraza

Fudbaleri Bayer Leverkusena su u posljednjem kolu njemačke Bundeslige pobijedili Augsburg 2:1 i tako sezonu u domaćoj ligi završili bez poraza.

Bayer je već do 27. minute vodio 2:0 golovima Victora Bonifacea i Roberta Andricha, a poraz gostiju ublažio je Mert Komur.

Demirović 15 golova

Bh. napadač Ermedin Demirović u dresu Augsburga je igrao sve do sudijske nadoknade drugog poluvremena kada ga je zamijenio Dion Beljo. Demirović je sezonu zavšio kao šesti najbolji strijelac Bundeslige sa 15 postignutih golova i devet asistencija.

Bayer Leverkusenu je ovo prvi naslov u 119-godišnjoj historiji, a prvi put u historiji Bundeslige neki klub je do titule došao bez poraza.

Prethodno je rekord s najmanje poraza držao Bayern, koji je u sezonama 1986./1987. i 2012./2013. osvojio titulu sa po jednim porazom.

Bayer, koji predvodi Xabi Alonso, nije izgubila nijednu utakmicu ove sezone u svim takmičenjima, odnosno bez poraza je 51 utakmicu zaredom.

Osim osvajanja naslova prvaka Njemačke, Bayer do kraja sezone može osvojiti još dva trofeja. U srijedu će u Dublinu igrati finale Evropa lige protiv italijanske Atalante, a sljedeće subote čega ga finale njemačkoga Kupa protiv drugoligaša Kaiserslauterna.