Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

The Hollywood Reporter

Jeff Daniels: Mislio sam da će mi jedna scena iz film Glup i gluplji uništiti karijeru

Jeff Daniels glup i gluplji
FOTO: Screenshot
Jeff Daniels u filmu Glup i gluplji

“Znao sam da ću postići uspjeh”, rekao je. “Da su reditelji izrezali te scene, film bi bio: ‘Jim i onaj drugi tip.'”

Jeff Daniels se bojao da će mu scena na zahodu iz komedije Glup i gluplji uništiti karijeru, prenosi The Hollywood Reporter.

Glumac je u nedavnom intervjuu za USA Today otkrio da su ga čak i njegovi agenti upozoravali da ne pristane na ulogu u popularnoj komediji iz 1994. godine.

“Imao sam agente koji nisu bili u krivu kada su mi rekli: ‘Ti si ozbiljan glumac. Ovo nije smjer kojim trebaš ići. Prekinut ćemo ovo i izvući te iz ovog filma'”, prisjetio se Daniels. “Ali htio sam se okušati u komediji. I htio sam sarađivati s Jimom Carreyjem.”

Scena u zahodu

Nakon što je pristao na ulogu, glumac je znao je da se mora u potpunosti posvetiti neobičnim humorističnim scenama, jer je filmski studio u početku htio angažirati komičara za tu ulogu.

“Znao sam da ću postići uspjeh”, rekao je. “Da su reditelji izrezali te scene, film bi bio: ‘Jim i onaj drugi tip.'”

Međutim, kada je došlo vrijeme za snimanje scene u kojoj Harry ima probavne probleme na Marynom zahodu nakon što je popio čaj s laksativom, Daniels se počeo brinuti o tome kako bi to moglo uticati na njegovu glumačku karijeru.

“Jedna je stvar čitati o sceni na zahodu, ali onda je došao dan kada smo trebali snimiti tu scenu”, objasnio je Daniels. “Rekao sam Jimu; ‘Ovo je ili početak moje karijere ili njen kraj.’ Jim, koji je neustrašiv, mi je rekao: ‘Bit će sjajno. Samo moraš ići do kraja.'”

Zahvaljujući Carreyjevim savjetima, glumac je odlučio dati sve od sebe u tom kupatilu. To je rezultiralo nezaboravnom sekvencijom koju možete vidjeti u nastavku.

“To su bila dva sata porculanske gimnastike”, dodao je Daniels. “Taj krupni plan kada su se fokusirali na moje crveno lice – to sam radio toliko dugo da sam gotovo pao u nesvijest.”

I Clint Eastwood čestitao

Kada je voljena komedija postigla uspjeh, Danielsove brige su nestale. Glumac se čak prisjetio trenutka kada mu je Clint Eastwood prišao tokom turnira u golfu kako bi mu čestitao na filmu.

“Odradio sam svoj posao najbolje što sam mogao”, rekla je zvijezda serije A Man in Full. “Kada je riječ o humorističnim scenama, ta scena na zahodu vjerovatno će nas nadživjeti. Bit će smiješna i za 40 godina.”