Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

spektakularan ugao

Neko je snimao iz prvog reda kad je Usyk počeo “bombardovati” Furya: Umalo je ispao iz ringa

fury usyk iz prvog reda
FOTO: Screenshot

I dok snimke koje su se pojavile na internetu odmah nakon borbe pokazuju borbu iz vizure klasične, televizijske kamere, pojavila se sada još jedna koja djeluje impresivnije

Oleksandr Usyk postao je noćas apsolutni svjetski prvak u boksu u teškoj kategoriji nakon pobjede nad Tysonom Furyjem. Ukrajinac je pobijedio Engleza nakon 12 rundi podijeljenom sudačkom odlukom. Presudila je deveta runda, u kojoj je Usyk doslovno razbio Furyja.

Nejasno je kako je Fury zatim ostao na nogama

Pred njen kraj Usyk je lijevim krošeom strašno pogodio Furyja i onda svim silama navalio na Engleza. Desetak sekundi Usyk je mlatio Furyja, koji je, onako velik, padao s konopaca na konopce, ljuljao se na ogradi, ali je nekako uspio ostati na nogama.

Sudac nije prekidao borbu, ali je onda ipak počeo odbrojavati Furyju, kojeg je spasilo zvono za kraj runde. Nikad u karijeri Fury nije dobio takve batine i od njih se do kraja nije više oporavio. Iako se očekivao totalni Usykov napad u desetoj rundi, on je izostao i Ukrajinac je iskontrolisao borbu do kraja.

Nova snimka: Fury je zamalo ispao iz ring

I dok snimke koje su se pojavile na internetu odmah nakon borbe pokazuju borbu iz vizure klasične, televizijske kamere, pojavila se sada još jedna koja djeluje impresivnije.

Ta je napravljena iz perspektive gledatelja u prvom redu uz ring i gledajući iz tog ugll kako Usyk baca gorostasnog Furyja po konopcima, čini se kao da će on svakog trena ispasti kroz konopce među gledatelje.

Revanš dogovoren

Dva suca bodovala su borbu 115:113 i 114:113 u korist Usyka, dok je jedan sudac bodovao 114:113 u Furyjevu korist. Usyk sad u karijeri ima omjer 22-0, a Fury je doživio prvi poraz u 36. borbi u karijeri. Revanš je u ugovoru za ovu borbu i trebao bi se održati u oktobru.