Fudbal

Transfer Lewandowskog

Bayern brutalno poručio Barci: Nema ništa na rate, možda se ugasite

06/07/2022
Foto: Instagram

Bayern bi bio spreman prihvatiti 50 miliona eura, a Barcelona mu je to navodno i ponudila tako da bi odmah isplatila 40 miliona, dok bi ostatak stigao u ratama

Barcelona svim silama pokušava dovesti Roberta Lewandowskog (33) koji je odlučio napustiti Bayern. Bavarci isprva nisu htjeli udovoljiti njegovoj želji jer mu ugovor vrijedi još godinu dana, ali poljska zvijezda javnim je istupima istaknula da više ne želi igrati za Bayern, klub u kojem je proveo osam godina te u 375 nastupa zabio 344 pogotka.

U Minhenu su tako zaključili da ga nema smisla zadržavati na silu pa su spremni pregovarati.

Ipak, klubovi nikako da se dogovore oko odštete. Bayern bi bio spreman prihvatiti 50 miliona eura, a Barcelona mu je to navodno i ponudila tako da bi odmah isplatila 40 miliona, dok bi ostatak stigao u ratama. Iako je zadovoljen iznos koji Bayern traži, ta je ponuda odbijena.

Naime, novinar The Athletica i Der Spiegela Raphael Honigstein u podcastu The Totally Football Show izjavio je kako Bayern želi da mu se cijeli iznos isplati odmah, bez ikakvih rata. Naveo je i da je Bayern to poručio Kataloncima, uz objašnjenje kako “Barcelona za godinu ili dvije možda više neće postojati”.

Marca: Nastavlja se frustracija Barcelone

Upravo je Marca prošle sedmice finansijske probleme Barcelone istaknula kao problem koji bi mogao zapriječiti dolazak Lewandowskog.

“U Barceloni bi se već trebali početi pripremati na opciju da sve s Lewandowskim propadne. Historija nas uči da su takve stvari moguće s Barcelonom, pogotovo zbog loše finansijske situacije u klubu”, piše španski list.

Podsjetimo, aktualni predsjednik Barce Joan Laporta u martu prošle godine naslijedio je Josepa Mariu Bartomeua, a s njim i velike finansijske probleme. Izuzev Ferrana Torresa koji je u siječnju stigao za 55 milijuna eura, svi igrači koje je Barca dovodila u zadnjih godinu i pol dolazili su bez odštete, baš kao i Andreas Christensen i Franck Kessie ovo ljeto, prenosi Index.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.