Protiv Barcelone

Bayern igra pred praznim tribinama zbog koronavirusa?

bayern navijaci fb bayern (1)

Nema smisla ponovo dopuštati navijače u doglednoj budućnosti. Ako to ne uspije na državnom nivou, učinit ćemo to samo za Bavarsku”, rekao je Sode

Fudbalski klub Bayern iz Minhena vjerovatno će ugostiti Barcelonu bez publike na tribinama u UEFA Ligi prvaka sljedeće sedmice nakon što je guverner savezne države u utorak rekao da će zahtijevati sportske događaje bez navijača zbog visoke stope zaraze koronavirusom, javlja Anadolu Agency (AA).

Guverner Bavarske Markus Soder rekao je da će zabraniti navijačima da prisustvuju utakmicama čak i ako ne postoji dogovor da se to radi u cijeloj zemlji.

“Nema smisla ponovo dopuštati navijače u doglednoj budućnosti. Ako to ne uspije na državnom nivou, učinit ćemo to samo za Bavarsku”, rekao je Soder.

Sljedeća domaća utakmica Bayerna kod kuće je protiv Barcelone 8. decembra, a protiv Mainza u Bundesligi tri dana kasnije.

Utakmica UEFA Lige prvaka u Njemačkoj sljedeće sedmice između Leipziga i Manchester Cityja igrat će se, takođe, bez publike nakon što je savezna država Saksonija postala prva koja je ovog mjeseca zabranila prisustvo navijača na sportskim terenima.