Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bayern produžio krizu Herthe, Borussija sigurna u Stuttgartu

dortmund

Fudbaleri Bayerna pobijedili su Herthu u gostima sa 2:0 u meču 31. kola njemačke Bundeslige.

Koln je dobio Darmstadt sa ubjedljivih 4:1, kao i Borussija koja je u Stuttgartu slavila 3:0.

Augsburg je vezao i treću pobjedu i pobjegao iz opasne zone, ovoga puta trijumfovao je nad Wolfsburgom u gostima sa 2:0, dok su remizirali Ingolstadt – Hannover 2:2.

Hertha je vezala i četvrti meč bez pobjede i ugorzila šanse za Ligu prvaka naredne sezone.

Bayern je bio siguran u Berlinu sa 2:0. Poslije prvih 45 minuta nije bilo golova, ali Vidal se upisuje u strijelce u trećem minutu nastavka, poslije dodavanja Gotzea snažnim udarcem iz prve sa oko 20 metara. Deset minuta prije kraja postavljen je konačan rezultat, još jednim prelijepim golom sa distance. Costa je dobio loptu od Benatije i iskosa sa 20 metara šutirao u dalji golmanov ugao.

http://dai.ly/x46jjy0

Hertha se nalazi na četvrtoj poziciji sa 49 bodova, dva manje od Bayera i četiri više od Borussije Monchengladbach, Mainza i Schalkea koji imaju i meč manje. Bayern je četiri kola prije kraja sve bliži titluli s obzirom da je zadržao sedam bodova zaostatka u odnosu na Borussiju Dortmund.

Ekipa Thomasa Tuchela slavila je u Stuttgartu i „švabama“ još više zakomplikovala borbu za opstanak. Sve je riješeno u prvih 45 minuta golovima Kagawe u 21. i Pulišića u 45. minutu, da bi konačan rezultat postavio Mhitarjan u 56.

http://dai.ly/x46jgxa

Stuttgart je na poziciji iznad zone ispadanja sa 33 boda, posle tri vezana poraza i sa dva boda više od Werdera koji je na 16. mjestu.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo