Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Bayern se kod UEFA-e žalio na postupke grčke policije

22/09/2015

Njemački nogometni prvak Bayern uložio jer žalbu Evropskoj nogometnoj federaciji (UEFA) zbog događanja na utakmici Lige prvaka u grčkom Pireju prije sedam dana.

Prije utakmice Olympiakos – Bayern grčki policajci su grubo intervenirali na dijelu stadiona gdje su bili njemački navijači i više njih povrijedili.

Bayern se UEFA-i žalio na nepropisno i nerazumno ponašanje snaga sigurnosti. Nijemci su posebno uznemireni zbog toga što policija tereti samo gostujuće navijače, dok su domaći navijači, koji su izazvali incidente i isprovocirali njemačke, prošli mnogo bolje.

Televizijski snimak je pokazao da je grčka policija postupila pretjerano agresivno i da je prilikom obračuna s navijačima koristila pendreke.

Na gostovanju u Grčkoj bilo je 1.700 njemačkih navijača i to je bio njihov prvi dolazak u tu državu od 1983. godine.

U bezbjednosnom smislu utakmica je ranije proglašena za rizičnu, zbog čega su gostujući navijači prije utakmce na stadion dovedeni pod policijskom pratnjom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.