Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milanović poručio Vučiću: Šarajte malo, brate

milanovic vucic

Premijer Hrvatske Zoran Milanović poručio je Beogradu da prestane slati sve izbjeglice prema Hrvatskoj.

Hrvatska je zatvorila prijelaz Bajakovo za kamionski saobraćaj, a Vučić prijeti Hrvatskoj protumjerama, ukoliko ne reaguje EU.

– Zemlje koje su najmanje ugrožene, kao Mađarska, izvode show. Zašto? To će pred Bogom odgovarati. Srbiju ne prozivam, ali mogu joj poručiti da malo snizi ton i, kao što bi se u vicu reklo, “Šaraj malo, brate”. Šalji malo gore u Mađarsku i Rumunjsku. Šalji u Hrvatsku. Mi ćemo dalje slati na sve strane. Sutra ćemo u Bruxellesu, gdje neće biti Vučića i ekipe, razgovarati kako da stvar riješimo na izvoru, u Turskoj i Grčkoj. I to je važno. Ja civilizirano i normalno razgovaram s onima kojima je najteže, Austrijom i Njemačkom. A tko je najglasniji? Oni koji su obični koridor – rekao je premijer Milanović.

VEZANI TEKST Srbija najavila kontramjere zbog blokade saobraćaja na granici sa Hrvatskom

Rekao je i kako zbog zatvorenog Bajakova i Hrvatska, a još više Srbija, trpe privrednu štetu i da to nije dobro.

– Ali u ovom trenutku mi moramo poslati jasnu poruku. Pa nismo budale. Situaciju promatramo iz sata u sat, vidimo što rade i u kakvom su dilu s Budimpeštom. Dajte malo olabavite, sve ćemo riješiti. Hrvatska može kao koridor primati tisuće ljudi, ali Srbija mora početi slati izbjeglice i na druge strane – rekao je Milanović.