Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bundesliga

Bayern suspendovao svog igrača zbog tetovaže

U međuvremenu se javno izvinio zbog kršenja protokola, ali izvinjenje ga nije spasilo od klupske suspenzije

Bayern je jučer bez previše drame s 4:1 pobijedio Hoffenheim.

No, prava drama u minhenskom klubu odvijala se prije utakmice kad je klub iz sastava za utakmicu izbacio Corentina Tolissa.

Razlog za taj potez je tetovaža.

Francuski veznjak zaprepastio je vodstvo kluba objavivši na društvenim mrežama snimku na kojoj se tetovira, čime je prekršio Bundesligine mjere zaštite od koronavirusa.

“Sretni smo što se utakmice Bundeslige mogu igrati uprkos situaciji, ali uslov za to je da se igrači, treneri i ostali zaposlenici drže zdravstvenih mjera. Tolisso ih je prekršio iako ih je klub jasno izložio igračima. To je frustrirajuće i nećemo to tolerisati”, objavio je u saopćenju izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

“To je kod nas apsolutno zabranjeno. Jako mu je žao što se ovo dogodilo, ali ne može se ništa promijeniti”, dodao je trener Hansi Flick.

Tolisso se u međuvremenu javno izvinio zbog kršenja protokola, ali izvinjenje ga nije spasilo od klupske suspenzije.

U Bundesligi danas će biti kompletirano 19. kolo, na programu su dvije utakmice, Koln – Bielefeld i Wolfsburg – Freiburg. Nama svakako interesantniji biće susreta u Wolfsburgu, gdje će naš Ermedin Demirović sa svojim Freiburgom pokušati uhvatiti priključak za pozicijama koje vode u Ligu prvaka.

MOZZART na pobjedu gostiju nudi kvotu 4,10.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenje, kompletnu ponudu MOZZART-a za ovaj meče možete pogledati OVDJE!

Standings provided by SofaScore LiveScore