SHOWbuzz

potvrdili zajedničkom objavom

Zvijezda serije “Mentalist” razvodi se nakon tri decenije braka

31/01/2021

Australski glumac, najpoznatiji po ulozi Patricka Janea u "Mentalistu", vjenčao se s Rebeccom u oktobru 1988. godine

Simon Baker i Rebecca Rigg objavili su kako su nakon tri decenije braka odlučili krenuti svako svojim putem.

Naglasili su kako uprkos svemu ostaju bliski prijatelji kao i da im je u svemu najvažnije njihovo troje djece.

“Ostajemo bliski prijatelji, a naše troje djece uvijek će biti najvažniji u našim životima”, stoji u zajedničkoj objavi za medije koju su znakovito, nakon 29 godina braka, s medijima i javnosti podijelili 29. januara.

Zvijezda serije “Mentalist”, 51-godišnji Simon Baker i njegova dvije godine starija supruga Rebecca Rigg u najvećoj su tajnosti još u aprilu prošle godine prestali živjeti zajedno, no tek su sada finalizirali razvod i detalje podijelili s javnosti.

Australski glumac, najpoznatiji po ulozi Patricka Janea u “Mentalistu”, vjenčao se s Rebeccom u oktobru 1988. godine, a tokom braka dobili su troje djece – kćerku Stellu (27), te sinove Claudea (22) i Harryja (19).

Nakon što je 2015., nakon sedam sezona, završeno snimanje “Mentalista”, Baker nije krio sreću što će imati više vremena provesti sa svojom porodicom.

Tokom intervjua kojeg je dao tada australskom portalu Body + Soul, svoju je suprugu nazvao “najboljom ženom koju bi svaki muškarac poželio imati u životu”, kao i da je odluka da se vjenčaju “najbolja odluka koju je donio u životu”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.