liga prvaka

Bayern u odbranu titule krenuo ubjedljivom pobjedom, vidjeli smo 27 golova

Ek4V_-TWMAUVton

Akteuelni evropski prvak Bayern u odbranu titule krenuo je visokom pobjedom nad madridskim Atleticom od 4:0

Večerašnjim utakmicama u grupama A, B, C i D kompletirano je prvo kolo Lige prvaka koje je okarakterisao veliki broj golova, njih čak 27.

Akteuelni evropski prvak Bayern u odbranu titule krenuo je visokom pobjedom nad madridskim Atleticom od 4:0. Strijelci za Bavarce bili su Coman dva puta, Goretzka i Tolisso. Ranije su u ovoj grupi Salzburg i Lokomotiv iz Moskve odigrali 2:2.

Inter je u Milanu dočekao Borussiju Moenchengladbach s kojom je u uzbudljivoj utakmici podijelio bodove. Bilo je 2:2. Golove za “nreroazure” postigao je Lukaku, dok su za njemački tim pogađali Bensebaini i Hofmann. U okviru grupe B ranije večeras Šahtjor je šokirao madridski Real pobijedivši ga sa 3:2.

Manchester City je golovima Aguera, Gundogana i Torresa sa 3:1 savladao Porto za koga je jedini strijelac bio Diaz. U drugoj utakmici Grupe C Olympiacos je u sudijskoj nadoknadi postigao jedini goli tako došao do tri važna boda protiv Marseillea. Strijelac je bio Koka.

U grupi D Liverpool je autogolom Tagliafica savladao na gostovanju Ajax, dok je Atalanta visoko slavila protiv domaćeg Midtjyllanda sa 4:0.