Bayern za Lewandowskog traži 200 miliona eura

lewandowski

Vijest da je Robert Lewandowski službeno podnio zahtjev da bude stavljen na transfer listu dodatno je zapalila maštu nogometne javnosti, koja gotovo svakodnevno seli poljskog napadača u drugi veliki evropski klub.

Od Juventusa, preko Chelseaja, Paris Saint-Germaina, čak i Intera, do Manchester Uniteda i madridskog Reala.

Iako se Bayernovo klupsko čelništvo žestoko usprotivilo odlasku jednog od najboljih golgetera Evrope i na sve načine pokušalo odgovoriti ga od takve odluke, posljednja događanja jasno su svima dala do znanja da je rastanak gotovo pitanje trenutka.

Zbog toga Bayern je odlučio na Lewandowskog zaista zaljepiti etiketu i na njoj ispisao cijenu koja bi za njih bila prihvatljiva. Kako tvrdi Bildov novinar Christian Falk, inače gotovo uvijek odlično upućen u događanja u Bayernu, Robert Lewandowski će moći napustiti redove minhenskog giganta samo i isključivo u slučaju da kupac Bayernovu blagajnu ispuni sa svježih 200 miliona eura.

Informacija je slikovito objašnjena – Bayernova uprava Robertovom agentu Piniju Zahaviju objasnila je da odmah spusti slušalicu svim onim zainteresiranim stranama koje budu nudile manje od zacrtane sume novca.

Lewandowski je razgovore s upravom minhenskog kluba obavio još krajem aprila, kada im je predočio svoju želju za odlaskom. Tada je za stolom bio prvi čovjek kluba Uli Hoenes, koji je Poljaku poručio da ga neće pustiti dok ne stigne prava ponuda.

Mjesec i pol dana kasnije – Bayernov vrh usuglasio se oko minimalne visine željene odštete za poljskog reprezetnativca.

Pini Zahavi u međuvremenu je nudio svog klijenta Unitedu, Chelseaju i PSG-u, ali Lewandowski nije bio previše zadovoljan ni takvim angažmanom svog agenta, kojeg je zaposlio prije nepuna tri mjeseca i do kraja ljeta zahtijevao samo jedno – Real Madrid.

Iako je posao bio već praktički završen, odlazak Zinedinea Zidane mogao bi teoretski i pokvariti planove ovim dvama stranama. Real i dalje traži Zidaneovog nasljednika, a činjenica je da Florentino Perez i dalje želi razbiti kasicu za Poljaka kojeg sanja praktično već četiri godine.

Sve u svemu, poznato je da se novog trenera Kraljevskog kluba neće puno pitati, kao ni hrvatskog stručnjaka Niku Kovača koji je Bayern preuzeo od Juppa Heynckesa pred kraj sezone u Bundesligi.