Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bayern želi zadržati Riberyja i Robbena

ribery robben

Iako im je obojici po 34 godine Karl-Heinz Rummenigge, izvršni direktor Bayern Minhena, potvrdio je da će klub narednog mjeseca razgovarati sa Franckom Riberyjem i Arjenom Robbenom o nastavku saradnje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ribery, koji će 7. aprila napuniti 35 godina, u Bayern je stigao 2007. godine, a nešto mlađi Robben 2009. Od tada su sa manje ili više uspjeha jedni od nosioca igre “bavarskog diva“, koji suvereno vlada njemačkom Bundesligom. Zanimljivo, obojici na kraju sezone ističe ugovor, ali prema riječima Rummeniggea, to ne znači da će napustiti Minhen.

“Razgovarali smo sa obojicom igrača i složili se da u aprilu pregovaramo oko novog ugovora, a onda ćemo vidjeti. Tako smo se dogovorili sa Franckom i Arjenom i obojica su to prihvatili. Imamo zadatak da sastavimo ekipu za narednu sezonu i to ćemo učiniti koristeći naše znanje i sposobnosti. Govoreći generalno za obojicu žele ostati u Bayernu i sastaćemo se i razgovarati o tome“, kazao je Rummenigge za njemačke medije.

Robben nije otputovao da ekipom u Istanbul, gdje će Bayern u srijedu igrati revanš osmine finala Lige šamnpiona protiv Besiktasa. No, kako je Rummenigge naglasio ne radi se o ozbiljnoj povredi, nego o predostrožnosti.

Bayern je u prvoj utakmici igranoj u Minhenu slavio sa ubjedljivih 5:0, tako da je jako blizu plasmana u četvrtfinale Lige šampiona.