Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gojak, Hodžić i Hajrović dobili novog šefa: Došao sam da uspijem

bilic_jurcevic

Građanski nogometni klub (GNK) Dinamo danas je službeno predstavio novog trenera glavne ekipe Nikolu Jurčevića nakon ostavke koju je podnio bivši trener Mario Cvitanović poslije poraza od Lokomotive prošlog vikenda, javlja Anadolu Agency (AA).

Igor Kodžoman, novi predsjednik Uprave GNK Dinamo zahvalio se bivšem treneru Cvitanoviću na „predanom radu“, te istaknuo kako je podnio ostavku, zbog rezultatske krize u protekla četiri kola kao i zbog nezadovoljavajuće igre i rezultata.

Ugovor sa novim trenerom Nikolom Jurčevićem GNK Dinamo je potpisao do 30. juna 2019. godine.

Novi trener Jurčević uvodno je istaknuo kako su zadnja dva-tri poraza dovela do trenerske smjene te kako su igrači pod manjim psihološkim pritiskom izgubljenih utakmica i smanjenje bodovne razlike sa 12 na šest bodova razlike ispred drugoplasiranog u domaćoj ligi, splitskog Hajduka.

„Izuzetno sam sretan, za mene je ovo poseban trenutak, Dinamo je klub moje mladosti, želim ovdje uspjeti“, kazao je Jurčević.

Dinamo očekuje od novog trenera da sa ekipom osvoji prvenstvo i Kup Hrvatske, te da se u sljedećoj sezoni plasira u grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja.

Jurčević je desetak godina bio važan dio tima Slavena Bilića u reprezentaciji Hrvatske, Lokomotivu iz Moskve, Besiktasu i West Hamu, te ima iskustvo, ali ne kao glavni trener.

Najavio je stvaranje novog, kvalitetnog trenerskog štaba u Dinamu.

Jurčević je ocijenio kako Dinamo ima problem premalog broja gledatelja na utakmicama, te je iskoristio priliku da pozove sve navijače na Maksimir.

„Mi bi sa navijačima bili puno bolji, puno jači“, istaknuo je Jurčević, te posebno istaknuo važnost navijača kada u Zagrebu gostuju jači hrvatski klubovi kao što su Hajduk i Rijeka.

Nikola Jurčević je bivši napadač Dinama, igrao je u Salzburgu i u Freiburgu, a bio je i hrvatski reprezentativac od 1990. do 1996. godine nakon čega se posvetio karijeri trenera. Podsjećamo, dres Dinama nose i tri bh. internacinalca, Gojak, Hodžić i Hajrović.