Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević 5. aprila u Zenici testira 29 igrača iz Premijer lige

bazdarevic trening1

Fudbaleri koji nastupaju za klubove koji se takmiče u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, njih 29, okupit će se u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici 5. aprila ove godine.

U organizaciji Tehničkog odjela i pod rukovodstvom selektora „A“ reprezentacije Mehmeda Baždarevića i njegovih saradnika, svi pozvani igrači, kandidati za „A“ selekciju, proći će određene testove i odigrati kontrolnu utakmicu.

„Predvidjeli smo jednodnevno okupljanje nakon utakmica 23. kola i prozivku smo zakazali u utorak u 9.15 sati, a već u 10 počet ćemo sa testiranjem. Poslijepodne, u 15.30 sati, kandidati podijeljeni u dvije ekipe, će odigrati kontrolnu utakmicu i nakon toga se vraćaju svojim svakodnevnim aktivnostima“, rekao je Denijal Pirić, direktor Tehničkog odjela N/FS BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Pored ovih aktivnosti u srijedu, 6. aprila, održat ćemo i jednu radionicu na kojoj će učestvovati šefovi stručnih štabova Premijer lige BiH, te selektori svih muških reprezentacija.

„Selektor Baždarević i njegov stručni štab će pripremiti prezentacije o savremenoj metodologiji rada u fizičkoj pripremi igrača, te priprema tima za utakmicu, a očekujemo da svi prisutni aktivno učestvuju u diskusiji kao i da čujemo različita razmišljanja o ovim temama“, istakao je Pirić.

U kamp N/FS BiH u Zenicu pozvani su sljedeći igrači iz bh. fudbalskog društva najboljih: Zvonimir Kožulj, Antonio Soldo (Široki Brijeg), Samir Radovac, Haris Duljević, Almir Bekić, Adnan Kovačević (Sarajevo), Goran Karačić, Jasmin Mešanović, Filip Arežina, Benjamin Čolić, Daniel Graovac, Tomislav Tomić, Ognjen Todorović (Zrinjski), Vedran Kjosevski, Miroslav Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Nermin Zolotić, Srđan Stanić, Adanan Zahirović (Željezničar), Kenan Pirić, Amer Ordagić, Mladen Veselinović, Elvis Sarić (Sloboda), Samir Memišević, Dino Beširević (Radnik), Ajdin Redžić (Borac), Mahir Karić i Marin Popović (Čelik).