Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baždarević: Teško je riječima opisati slavlje na ulicama Pariza

bazdarevic

Treća velika generacija Francuske krunisana je u Rusiji, a počasti kakve zaslužuju šampioni dobila tokom i po završetku finala na čuvenoj aveniji Šanzelize gdje se, prema procjenama sjatilo i cijelih dva miliona navijača. Jedan od svjedoka velikog slavlja koje nažalost nije moglo proći bez nereda, bio je bivši selektor BiH Mehmed Baždarević koji živi i radi u Parizu vodeći istoimenog drugoligaša.

– To se riječima teško može opisati. Grad od 15 miliona stanovnika spektakularno je proslavio pobjedu u finalu i kažu da je na ulicama bilo dva miliona ljudi. Vidi se jedinstvo Francuza, odnosno koliko je država jaka i moćna dok je, s druge strane, bilo ludovanja na atutoputevima i drugih nepopularnih stvari, naglašava Baždarević za Glas Srpske.

Francuzi nisu igrali najljepše za oko, ali su bili najbolji…

– U fudbalu ponekad treba imati sreće jer su im protivnici imali povrijeđenih i umornih igrača, kao što je to bio slučaj sa Hrvatskom u finalu. Iako su osvojili titulu, možda se nisu pokazali u najboljem svjetlu odnosno onoliko koliko se od njih očekivalo jer imaju izuzetan potencijal. To je zato što je stvoren pritisak da moraju biti prvaci i prije početka bili su među tri glavna kandidata za titulu, dodao je.