BBC ismijao Begovićevu poruku upućenu Gerrardu

begovic

Steven Gerrard jučer je odigrao svoju posljednju utakmicu na Anfieldu kao igrač Liverpoola, a emotivan oproštaj pružili su mu navijači lijepom koreografijom. Velik dan nije uspio pokvariti i neugodan poraz od Crystal Palacea 3:1.

Od legendarnog kapetana oprostili su se i igrači s kojima je i protiv kojih je Gerrard igrao, a BBC je složio listu najupečatljivijih oproštajnih poruka.

Za najveći trud izdvojili su Marija Balotellija, koji se se oprostio porukom na papiru.

“Bilo je zadovoljstvo prepustiti ti slobodne udarce i 11-erce”, napisao je između ostalog.

Najemotivniji oproštaj ponudio je John Arne Riise. “Hvala kapitanu fantastični. Najbolji igrač kojeg je Liverpool ikad imao. Imao sam čast igrati s njim sedam godina. Osvojio je Ligu prvaka za nas.” BBC je izabrao poruku Joeyja Bartona za najkomičniju. “Po meni, njegov najveći uspjeh je da je zadržao istu frizuru toliko godina. Iznimno je teško ignorirati trendove i ostati s provjerenom frizurom.” David Beckham je karijeru njegovog bivšeg saigrača iz reprezentacije sažeo jednom riječu – vjernost.

A photo posted by David Beckham (@davidbeckham) on

Za najpredaniju BBC je odabrao tenerku Caroline Wozniacki, koja je došla na utakmicu u potpisanom dresu Liverpoola.

Na meti Engleza našao se Stokeov i bh. golman Asmir Begović, čiju oproštajnu poruku su odabrali za najkontroverzniju.

“Čestitke Stevenu Gerrardu na fantastičnoj karijeri. Najbolji igrač Premier lige u historiji po meni”, tvitao je Begović.

Na to mu je BBC odgovorio: Thierry Henry, Frank Lampard i Ryan Giggs se ne bi složili s tvojim mišljenjem, ali uživaj u nagradi.”